Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei, ca, incepand cu data de 1 mai 2017, se instituie masura de control sistematic a persoanelor si documentelor de identitate si de calatorie pentru toate persoanele care intra in sau parasesc spatiul Schengen prin punctele de frontiera norvegiene.

”Masura a fost impusa ca urmare a evaluarilor de risc de securitate si se mentine pana cand autoritatile norvegiene vor aprecia ca nivelul pericolului amenintarilor teroriste va fi suficient de redus. Controlul la intrarea / iesirea din Regatul Norvegiei se aplica atat cetatenilor norvegieni, cat si tuturor cetatenilor straini, inclusiv cetateni ai statelor membre UE si SEE”, transmite MAE.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722556832; +4722446951; +4722558227, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei: +4799153137.

Citeste si:
Controale în mijloacele STB: Mai multe persoane au fost surprinse...
Controale în mijloacele STB...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.