Presedintele Francois Hollande i-a indemnat sambata seara pe alegatorii francezi sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale pentru candidatul de centru-stanga Emmanuel Macron, sustinand ca asta este datoria lor fata de Europa si Franta, scrie Reuters.

”O persoana trebuie sa priveasca buletinul de vot cu numele lui Macron si sa considere ca va opri extrema-dreapta”, a declarat Hollande in marja summitului european de la Bruxelles.

Anterior, presedintele socialist a spus ca va vota personal pentru candidatul de centru-stanga, dar nu i-a indemnat pe francezi sa voteze intr-un anumit mod.

Francois Hollande este cel care l-a promovat in politica pe Emmanuel Macron, aducandu-l initial drept consilier economic la palatul Elysee, inainte sa-l numeasca la conducerea ministerului Economiei, relateaza News.ro.

De asemenea, presedintele francez a spus ca alegatorii au o responsabilitate fata de Europa si Franta, facand referire la pozitia eurosceptica a lui Marine Le Pen.

”Consecintele vor fi uriase pentru Franta daca isi intoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franta, dar si pentru Uniunea Europeana”, a concluzionat Hollande.

Insa, Macron si-a dat demisia din Guvernul Valls si a incercat sa se indeparteze cat mai mult posibil de administratia Hollande, care s-a dovedit cea mai lipsita de popularitate din istoria recenta a Republicii a V-a.

Sondajele arata o victorie pentru prezidentiabilul de centru-stanga, care ar urma sa obtina intre 59-60% dintre voturi in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.