Guvernul conservator polonez nu a apreciat faptul ca Emmanuel Macron l-a acuzat ca incalca ”toate principiile” Uniunii Europene si considera acest lucru un ”delir” si o atingere la adresa prieteniei franco-poloneze, relateaza Reuters.

Intr-un interviu acordat joi presei regionale, candidatul En Marche! afirma ca ”nu putem avea o tara care aplica diferente fiscale sociale in sanul Uniunii Europene si care incalca toate principiile Uniunii” si promitea ca, daca va fi ales, ”se va lua o decizie cu privire la Polonia”.

Prin declaratiile sale, el se refera la proiectul de delocalizare, pana in 2018, in orasul polonez Lodz, a uzinei Whirlpool de la Amiens, unde a efectuat o vizita agitata miercuri.

”Inteleg ca o campanie electorala are retorica ei, dar trebuie sa existe limite in exprimarea unei opinii”, a reactionat ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski.

”Aceste declaratii reprezinta o incalcare a regulilor europene si principiilor prieteniei cu Polonia”, adauga el pe site-ul de stiri wPolityce.pl.

Presedintele Parlamentului polonez Marek Kuchcinski a denuntat, la randul sau, o ”declaratie nechibzuita si prost informata” si a apreciat ca sanctiunile anuntate de Emmanuel Macron tin de un ”delir”.

Secretarul de stat insarcinat cu Afaceri Europene Konrad Szymanski a declarat pentru postul public polonez ca, atunci cand o tara pierde batalia investitiilor straine, ar trebui sa se abtina sa faca declaratii conslictuale.

”Ar trebui sa se examineze ce nu e in regula in economia franceza de nu mai atrage investitii straine”, a spus el, conform news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.