Primii pui de bizoni din Banff National Park, cel mai vechi parc national al Canadei, s-au nascut in aceasta primavara, dupa o pauza de 140 de ani, informeaza BBC.

Potrivit administratorilor acestui parc national, situat in vestul provinciei Alberta, primii trei pui de bizon s-au nascut in urma cu cateva zile si ar putea sa fie urmati de alti sapte, care ar trebui sa vina pe lume in saptamanile urmatoare.

16 bizoni de campie, inclusiv 10 femele gestante, au fost reintrodusi cu succes in acest parc national canadian, in luna februarie.

Peste 30 de milioane de bizoni traiau in trecut in Canada, pana cand aceste animale au fost vanate excesiv si au ajuns aproape de extinctie in anii 1800.


In prezent, aproximativ un sfert de milion de bizoni traiesc in zone naturale care sunt protejate de statul canadian si in ferme private unde sunt crescuti pentru carne.

Primul pui de bizon din Banff National Park s-a nascut pe 22 aprilie - de Ziua Pamantului.

Toate femelele gestante sunt animale tinere si isi vor creste primii pui intr-un tarc special amenajat, unde vor ramane timp de 16 luni.

Dupa acele prime nasteri, toate exemplarele vor fi eliberate in salbaticie.

Bizonii vor fi tinuti sub observare in acel teritoriu din Muntii Stancosi Canadieni pana in 2018.

Oficialii de la Parks Canada au propus pentru prima data reintroducerea bizonilor in Parcul National Banff in anul 2012, cu sprijinul comunitatilor indigene.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.