Doi soti nonagenari din statul american Illinois, care au fost casatoriti timp de 69 de ani, au murit tinandu-se de maini, la mai putin de 40 de minute unul dupa celalalt, au anuntat membrii familiei lor, informeaza BBC.

Isaac Vatkin, in varsta de 91 de ani, a tinut-o de mana pe sotia lui, Teresa, in momentul in care aceasta a murit din cauza complicatiilor generate de maladia Alzheimer, la varsta de 89 de ani, sambata, a raportat cotidianul Daily Herald.

Isaac Vatkin a murit si el dupa 40 de minute.

Membrii familiei lor spun ca gasesc o anumita consolare in ideea ca cei doi soti au ramas impreuna pana la sfarsit.

Nu voiam sa ii vad murind. Insa nimeni nu putea sa ceara un final mai bun decat acesta”, a spus unul dintre nepotii cuplului, William Vatkin.

Iubirea dintre ei era atat de puternica, incat pur si simplu nu au putut sa traiasca unul fara celalalt”, a spus fiica lor, Clara Gesklin, la funeraliile comune ale parintilor sai.

Au ramas indragostiti, literalmente, pana la sfarsit. Pana in ultima secunda”, a spus rabinul Barry Schechter, care a condus slujba funerara, organizata la Shalom Memorial Funeral Home din Arlington Heights, o suburbie a orasului Chicago.

Angajatii de la Highland Park Hospital i-au gasit pe domnul si doamna Vatkin in stare grava, fara sa reactioneze la stimulii externi si respirand cu greutate, sambata, si au decis sa le plaseze paturile unul langa altul.

Membrii familiei l-au asezat paturile in asa maniera incat mainile sotilor Vatkin sa se atinga.

Isaac si Teresa Vatkin au locuit in Skokie, Illinois, si au avut impreuna trei copii, mentinand o relatie apropiata si cu nepotii lor.

Isaac Vatkin a fost distribuitor de carne, iar Teresa Vatkin a lucrat ca manichiurista.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.