Michael Flynn, fost consilier pentru securitate nationala al Casei Albe, a incalcat legea printr-o vizita neautorizata in Rusia, in 2015, a afirmat marti conducerea Comisiei pentru Supraveghere al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA.

Comisia incearca sa afle si daca Flynn a declarat toate platile primite din surse straine. "Ca fost ofiter militar, pur si simplu nu poti lua bani de la Rusia, Turcia sau oricine altcineva. Si se pare ca a luat acei bani.

Era nepotrivit si exista repercusiuni pentru incalcarea legii", a declarat congresmanul republican Jason Chaffetz, presedintele comisiei.

Daca a fost asa sau nu urmeaza sa stabileasca inspectorul general al armatei si ministerul Apararii. "Generalul Flynn avea datoria si obligatia de a cere si de a obtine permisiunea de a primi bani de la guverne straine", a afirmat Chaffetz. "Nu vedem sa fi cerut vreodata asta sau sa fi primit vreodata permisiunea", a adaugat el.

Avocatul lui Michael Flynn nu a raspuns imediat unei solicitari a Reuters de a comenta situatia, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.