Manuel Valls si-a exprimat luni dorinta de a guverna impreuna cu Emmanuel Macron, favorit, potrivit sondajelor, la presedintia Republicii, pe 7 mai, si a apreciat ca imposibila unitatea unui Partid Socialist dezbinat ideologic, anuntand ca se va intalni marti cu sustinatorii sai, relateaza Reuters.

La o zi dupa eliminarea socialistului Benoit Hamon din primul tur, cu un scor de 6,35%, fostul candidat infrant in alegerile primare socialiste l-a indemnat pe Emmanuel Macron sa nu repete eroarea comisa de Jacques Chirac, care a guvernat doar cu dreapta dupa ce a infrant Frontul National (FN, extrema dreapta) in alegerile prezidentiale din 2002.

”Exista o responsabilitate, mai intai a lui Emmanuel Macron, de a uni, iar noi trebuie sa-l ajutam cat mai larg posibil, pentru a o impinge pe Marine Le Pen cat mai jos posibil”, a declarat fostul premier pentru postul de radio France Inter.

”Nu este suficient sa invingi (...), maine trebuie sa guvernezi, sa-ti asumi responsabilitatile”, a adaugat el.

”Guvernarea Frantei este dificila si este necesar, astfel, sa unim o majoritate prezidentiala, iar maine o majoritate in Adunarea Nationala. (Responsabilitatea) ii revine mai intai, bieninteles, lui Emmanuel Macron (...), iar de aceea noi trebuie sa fim pregatiti sa-l sustinem, sa ajutam, sa participam la aceasta majoritate”, a spus Valls.

In ceea ce priveste Partidul Socialist, dupa esecul spectaculos al lui Benoit Hamon, "este sfarsitul unui ciclu, este sfarsitul unei povesti”, a apreciat fostul premier, scrie News.ro.

”Cei care nu impartasesc aceleasi idei, cei care sunt in dezacord cu Europa, in privinta economiei, intreprinderii, problemelor de securitate sau caracterului laic al statului pot, oare, sa se afle in aceeasi familie politica? Personal eu nu cred, asadar este necesar sa vina in sfarsit vremea clarificarii”, a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.