O sectie de votare din orasul Besancon, din estul Frantei, a fost evacuata duminica dupa ce un autovehicul furat a fost abandonat in apropiere, acesta avand motorul pornit, a anuntat Ministerul de Interne al Frantei, citat de Reuters.

Vehiculul suspect era furat si avea numere false, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters, adaugand ca a fost luata decizia de evacuare a sectiei de votare, in timp ce specialisti au fost chemati sa examineze vehiculul.

Pe retelele de socializare au aparut fotografii, care ii arata pe soldati puternic inarmati in fata sectiei.


Serviciile de securitate au atentionat asupra unui risc ridicat pentru un atentat in ziua primului tur pentru palatul Elysee, noteaza stirileprotv.ro.

Aproape 47 de milioane de francezi sunt asteptati sa voteze duminica in cele mai imprevizibile si surprinzatoare alegeri prezidentiale din ultimele decenii, iar primii doi clasati din cei 11 candidati inscrisi in cursa vor trece in al doilea tur al luptei pentru palatul Elysee. In Franta, sectiile de vot s-au deschis la ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei), in vreme ce alegatorii au inceput sa voteze inca de sambata in teritoriile franceze de peste mari, inclusiv in Guadelupa si Martinica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.