Statele Unite analizeaza posibilitatea de a-l inculpa pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, in conditiile in care arestarea acestuia reprezinta o “prioritate” pentru administratia Trump, care incearca sa lupte impotriva divulgarii de informatii sensibile, a declarat joi Procurorul General american, Jeff Sessions, citat de AFP.
Presa locala, care citeaza oficiali americani sub acoperirea anonimatului, scrie ca Washingtonul ar fi stabilit deja si capetele de acuzare, in vederea unei arestari.

“Ne vom intensifica eforturile si ne-am intensificat eforturile in ceea ce priveste scurgerile de informatii”,
a spus Sessions intr-o conferinta de presa.

«Este o chestiune care depaseste orice cunosc eu”, a subliniat oficial vorbind despre numarul ridicat de scurgeri.

“Avem profesionisti care fac parte din serviciile de securitate ale Statelor Unite de ani de zile si care sunt socati de numarul de scurgeri de informatii, dinte care unele foarte grave”, a adaugat el.

“Vom incerca sa trimitem unele persoane la inchisoare”, explicat Sessions.


Potrivit Washington Post, procurorii au redactat in ultimele saptamani o nota privind capetele de acuzare care i-ar putea viza pe Assange si pe membrii WikiLeaks, ce ar putea include complot, furt de bunuri ale statului si incalcarea legii federale privind spionajul, scrie News.ro.

Julian Assange, in varsta de 45 de ani, s-a refugiat in Ambasada Ecuatorului la Londra din 2012, in speranta ca va scapa de un mandat european de arestare pentru viol, emis de Suedia. El neaga acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.