Politia din Cleveland cauta, de doua zile, un barbat care a postat pe Facebook o inregistrare video in care a ucis un barbat in varsta.

Autoritatile din orasul din Ohio au anuntat ca il cauta pe Steve Stephens dupa ce acesta a postat, pe Facebook, un filmulet in care impusca mortal un batran, pe strada. Inainte de a comite crima, barbatul se "confeseaza" intr-un filmulet, spunand ca a mai ucis alte 13 persoane si ca a decis sa faca asta pentru a-i demonstra iubitei lui cat de mult o iubeste. Deocamdata, politia nu a confirmat decat crima transmisa pe Facebook.

Acesta precizeaza ca va continua sa ucida la intamplare pana cand va fi prins. Deocamdata, politia nu a reusit sa dea de urmele lui.

Politia din Cleveland a emis duminica noaptea tarziu un mandat pentru omor deosebit de grav pe numele lui Stephens si a avertizat ca acesta ar fi putut sa fi trecut in statele Pennsylvania, New York, Indiana sau Michigan.

Potrivit politiei, Stephens a folosit Facebook-ul pentru a posta o inregistrare in care ucide un barbat, pe care fortele de ordine l-au identificat drept Robert Godwin Sr., in varsta de 74 de ani. Stephens nu l-ar fi cunoscut pe Godwin, potrivit politiei.

Filmuletul a fost sters de pe Facebook

Cea mai mare retea de socializare din lume, folosita de peste 1,2 miliarde de persoane zilnic, a condamnat faptele asasinului. ”Aceasta esto o crima oribila, iar noi nu permitem astfel de continut pe Facebook. Muncim din greu sa pastram un mediu sigur pe Facebook si suntem in contact cu autoritatile in cazuri de urgenta, in care exista amenintari directe la adresa sigurantei fizice”, a declarat un purtator de cuvant al gigantului.

Aceasta nu este prima data cand o crima grava a fost postata pe Facebook.

In ianuarie, patru persoane de culoare din Chicago au fost acuzate ca au atacat un baiat alb cu dizabilitati, in varsta de 18 ani, au difuzat atacul live si au facut declaratii rasiste impotriva albilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.