Presedinta Frontului National, Marine Le Pen, a promis la un miting de campanie ca va suspenda temporar toata imigratia legala, precizand ca vrea sa opreasca ”situatia nebuneasca si incontrolabila” din Franta, transmite BBC News.

Voi decide cu privire la o interdictie temporara pentru toata imigratia legala, care va pune capat acestei situatii nebunesti si incontrolabile in care ne-am prabusit”, a declarat candidate Frontului National la un miting de campanie din Paris.

Ulterior, aceasta va introduce o serie de limitari ”mai drastice, rezonabile, umane si usor de gestionat” cu privire la imigratia din Franta.

Jurnalistii Liberation au condamnat ”cel mai dur discurs al campaniei”, care are drept scop satisfacerea sustinatorilor Frontului National.

Un numar de 11 candidati s-au inscris in primul tur al alegerilor prezidentiale, iar pana la o treime din alegatorii francezi se arata indecisi, fiind vorba de cel mai imprevizibil scrutin din ultimele decenii.

Intre timp, sondajele de opinie o arata pe candidata de extrema-dreapta umar la umar cu Emmanuel Macron in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta.

Macron si-a avertizat alegatorii ca un vot pentru reprezentantul extremei-stangi va transforma Franta in Cuba, dar fara zilele insorite din Caraibe.

Marine Le Pen si Emmanuel Macron au cele mai mari sanse pentru a promova in al doilea tur al alegerilor, dar prezidentiabilul extremei-stangi reprezinta o amenintare din ce in ce mai mare pentru candidatul En Marche.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.