Casa Alba a anuntat luni ca in conditiile in care presedintele sirian va continua sa vizeze civili cu arme chimice "veti vedea un raspuns din partea presedintelui", transmite New York Post. In plus, purtatorul de cuvant al presedintelui american a subliniat ca nu poate exista pace in Siria atat timp cat Bashar al-Assad este la putere.

"Cand vezi bebelusi si copii gazati si bombardati, esti incurajat sa actionezi prompt. Presedintele a spus clar ca, daca asemenea fapte vor continua, Statele Unite vor lua cu siguranta in calcul si alte actiuni. Nu-mi pot imagina Siria stabilizata si pacificata cu Bashar al-Assad la putere. E relevant cate tari au sprijinit decizia presedintelui, in timp ce Rusia e in aceeasi tabara cu Siria, Coreea de Nord si Iran. Cand comparam cele doua grupuri de tari, e clar ca suntem de partea buna", a declarat Sean Spicer, purtatorul de cuvant al Casei Albe, potrivit digi24.ro.

Aceste declaratii au survenit dupa ce Rusia si Iranul au avertizat Statele Unite ca vor raspunde in forta in cazul in care va avea loc un nou atac in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.