Statul Islamic a comis cele doua atacuri cu bomba din Egipt de duminica, in ziua Floriilor, soldate cu cel putin 36 de morti si peste 100 de raniti, a anuntat agentia de presa afiliata gruparii jihadiste Amaq, relateaza Reuters.

”O grupare care apartine Statului Islamic a comis cele doua atacuri in biserici din orasele Tanta si Alexandria”, potrivit Amaq.

Doua atentate cu bomba au vizat duminica, de Florii, doua biserici crestine copte din Egipt - unul soldat cu cel putin 27 de morti in orasul Tanta, iar celalalt soldat cu cel putin 11 morti la Alexandria, inaintea unei vizite a papei Francisc imn Egipt pe 28 si 29 aprilie.

Primul atentat a avut loc cu putin inainte de ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei, in plina sarbatoare a Floriilor, in Biserica Mar Girgis (Sf. Gheorghe) din Tanta, un oras situat la aproximativ 100 de kilometri de Cairo, in Delta Nilului.

Cateva ore mai tarziu, alta explozie a avut loc la Biserica Mar Morcos (Sf. Marcu) din Alexandria, soldata cu 11 morti si 35 de raniti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.