Un hacker a declansat toate cele 156 de sirene de urgenta din orasul Dallas, care au functionat fara intrerupere timp de 90 de minute in noaptea de vineri spre sambata. Reprezentantii municipalitatii au spus ca aceasta a fost cea mai mare bresa de securitate cunoscuta vreodata care a afectat un sistem de avertizare sonora, informeaza Reuters.

Cele 156 de sirene din Dallas, folosite in mod obisnuit pentru a avertiza populatia in legatura cu tornadele si alte evenimente meteorologice, au fost declansate vineri seara, la ora locala 23.42. Avertismentele sonore au incetat abia sambata, la ora locala 01.17, dupa ce inginerii locali au reusit sa opreasca manual sistemul radio al sirenelor si difuzoarele amplasate in oras, a dezvaluit Rocky Vaz, directorului Departamentului de Urgente.

Autoritatile locale sunt de parere ca bresa de securitate din sistemul de avertizare sonora din Dallas, un oras cu o populatie de 1,6 milioane de locuitori, a reprezentat o actiune intreprinsa de o persoana din regiune, a precizat Sana Syed, purtatoare de cuvant a Primariei.

Expertii afirma ca incidentul reprezinta cea mai mare bresa de securitate cunoscuta vreodata care a afectat un sistem de avertizare sonora. Precedentele incidente de acest tip au declansat doar una sau cel mult doua sirene. ”Acesta este un eveniment foarte rar”, a adaugat Rocky Vaz.

Pana cand sirenele vor fi din nou functionale, orasul Dallas se va baza pentru prevenirea populatiei in cazul unor situatii periculoase pe companiile mass-media locale, serviciul telefonic de urgente 911 si sistemul federal de avertizare prin radio.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.