Generalul John Hayten, comandantul fortelor nucleare americane, avertizeaza ca noile rachete terestre de croaziera amplasate de Rusia constituie o amenintare pentru "cea mai mare parte a continentului Europa" si ca SUA "nu are nicio aparare impotriva acestora, mai ales in protejarea aliatilor europeni", transmite NBC News.

"Sistemul de rachete poate ameninta tot continentul european, asa cum este amplasat acum. Este o problema pe care trebuie sa o gestionam ca natiune", le-a spus generalul membrilor Congresului SUA.

In plus, Hyten a confirmat ca prin amplasarea acestui sistem de rachete Rusia a incalcat Tratatul fortelor nucleare intermediare (INF). El a subliniat ca SUA trebuie sa ocupe o pozitie de putere in vederea solutionarii acestei probleme, pledand, totodata, pentru modernizarea fortelor militare americane si consolidarea pozitiei Statelor Unite, scrie digi24.ro.

"O singura racheta terestra de croaziera nu este o amenintare semnificativa pentru Statele Unite sau aliatii nostri, dar arata inceputul amplasarii unei structuri, care ar putea deveni o amenintare in viitor", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.