Strainii care merg in vizita in SUA ar putea fi obligati sa le ofere agentilor de frontiera acces la telefoane, la conturi pe site-uri de socializare si sa fie intrebati despre ideologiile in care cred, masurile aplicandu-li-se inclusiv cetatenilor britanici si germani.

Presedintele Donald Trump a promis de mult timp consolidarea masurilor de securitate. Administratia de la Washington a adoptat interdictii temporare vizand cetatenii unor state din Orientul Mijlociu si din Africa, dar implementarea masurilor a fost blocata de instante judiciare federale.

Insa Administratia Donald Trump pregateste revizuirea intregului sistem de control la frontiere. In cadrul masurilor, strainii care vor vrea sa ajunga pe teritoriul american ar putea fi obligati sa le ofere politistilor de frontiera acces la telefoanele mobile, parolele la site-uri de socializare si date despre activele detinute, informeaza Wall Street Journal.

Masurile li s-ar putea aplica inclusiv cetatenilor din cele 38 de tari care nu au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite. Printre acestea se numara aliati apropiati ai SUA precum Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia si Australia.

"Obiectivul este sa ne dam seama cu cine comunica o persoana", a explicat un oficial din cadrul Departamentului american pentru Securitatea Interna, conform Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.