Bilantul atacurilor chimice de marti dimineata, din Siria, a ajuns la 100 de morti si 400 de raniti, a anuntat Uniunea Organizatiilor de Salvare si Ingrijiri Medicale (UOSSM), citata de AFP.

La 17.15 (18.15 ora Romaniei – n.r.), bilantul atacurilor chimice este de 100 de morti prin sufocare si 400 de victime, in urma mai multor atacuri chimice in masa cu gaz toxic, incepand din aceasta dimineata (marti – n.r.), in satul Khan Sheikhoun, din sudul regiunii Idleb”, a anuntat organizatia intr-un comunicat.

Centrul Castilor Albe de la Khan Sheikhoun, precum si spitalul Al-Rahme au fost afectate de un atac chimic. S-au inregistrat aproximativ 40 de atacuri de la 6.30 (7.30 ora Romaniei). Acestea continua in prezent”, a precizat organizatia.

Bilantul precedent, publicat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului si de medicii aflati in zona controlata de rebeli, era de cel putin 58 de morti, dintre care 11 copii mai mici de opt ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a acuzat regimul sirian pentru atac, o informatie respinsa, insa, de o sursa militara siriana.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.