Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 58 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un presupus atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situată în nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli în provincia Idlib.

Activistii au sustinut ca multe persoane au inceput sa se inece sau au lesinat dupa raid, iar in unele cazuri victimele scoteau spuma pe gura. Intre timp, surse medicale au precizat ca acestea sunt semne clare ale unui atac chimic. Deocamdată nu se știe exact despre ce substanță este vorba

De asemenea, alte 60 de persoane au fost ranite in raidul aerian din Khan Sheikhoun.

Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice de la Natiunile Unite a anuntat in octombrie 2016 ca fortele guvernamentale siriene au utilizat de cel putin trei ori arme chimice cu clor in perioada 2014-2015.

Jihadistii Statului Islamic au lansat in schimb atacuri cu gaz mustar impotriva luptatorilor rebeli, a kurzilor si fortelor lui Bashar al-Assad.

Guvernul al-Assad a negat in repetate randuri ca fortele sale utilizeaza arme chimice in regiunile controlate de rebelii din Siria.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.