Donald Trump a reinnoit legaturile SUA cu Abdel Fatah Sisi dupa relatia incordata cu administratia Obama, oferindu-i presedintelui egiptean sprijin ferm si promitand ca vor lucra impreuna contro militantilor islamisti, informeaza Reuters.
Potrivit unei declaratii comune, cei doi lideri au cazut de acord in privinta procesului de pace din Orientul Mijlociu -inclusiv in Libia, Siria si Yemen - si au aratat disponibilitatea de sprijini Israelul si palestinienii in discutiile dintre ele.

“Vreau ca toata lumea - in caz ca era vreo indoiala - sa stie ca il sprijinim foarte mult pe presedintele Sisi. A facut o treaba extraordinara intr-o situatie dificila. Sprijinim foarte mult Egiptul si poprul egiptean”, a spus Trump in Biroul Oval in intalnirea cu liderul de la Cairo.

Aceasta a fost prima vizita in SUA a lui Sisi din 2014 - cand a devenit presedinte - si pana acum. Obama nu l-a invitat niciodata in Statele Unite, relateaza HotNews.

Administratia americana anterioara a inghetat ajutorul pentru Egipt dupa ce Sisi, atunci doar un general, a rasturnat regimul presedintelui Mohamed Mursi la mijlocul anului 2013 dupa proteste impotriva acestuia. Mursi, membru al Fratiei Muslumane, fusese ales presedinte cu un an inainte.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.