Romania si Italia sunt indemnate de Organizatia Mondiala a Sanatatii sa ia masuri in privinta epidemei de rujeola, informeaza Euronews.

“Fac apel la toate tarile cu endemii sa ia masuri urgente pentru a opri transmiterea rujeolei intre granitelor lor si la toate tarile care care au reusit acest lucru sa ramana in garda si sa mentina inalta acoperire a imunizarilor”, a spus Zsuzsana Jakab, director OMS pentru Europa.

“Impreuna trebuie sa ne asiguram ca progresele realizate cu greu spre elimiarea regionala a bolii nu sunt pierdute. In conditiile progresului solid din ultimii doi ani spre eliminarea (bolii) ingrijoreaza mult faptul ca numarul cazurilor de rujeola creste in Europa”, a adaugat ea.

Pana in prezent, in Romania au fost confirmate in total 4.025 de cazuri de rujeola, inregistrandu-se 18 decese,ultimul fiind un baietel de doi ani din Bailesti (Dolj), relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.