Autoritatile ruse au anuntat marti dimineata redeschiderea statiilor de metrou la doar o zi dupa ce o explozie puternica a zguduit o garnitura subterana din Sankt Petersburg. Insa, o alerta de securitate a dus la inchiderea temporara si apoi redeschiderea statiilor Grazdanski Prospect si Deviatkino, scrie RT.

Anterior, toate statiile de metrou au fost inchise dupa ce o explozie puternica s-a produs intre statiile Piata Sennaia si Tehnologiceski Institut.

Comisia Nationala Antiterorism a anuntat ca 11 persoane si-au pierdut viata, in vreme ce cel putin 45 au fost ranite in atentatul terorist din Sankt Petersburg.

Comisia de Investigatii din Rusia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate in considerare in acest moment.

Anterior, Procuratura Generala a catalogat incidentul ca un act terorist, inainte de a reveni si a preciza ca este prea devreme pentru a se trage o concluzie cu privire la circumstantele exploziei din Sankt Petersburg.

Presa rusa a publicat o prima imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servieta plina cu explozibili intr-o garnitura de metrou ce calatoarea de la Piata Sennaia spre Tehnologiceski Institut. Acesta are barba si apare imbracat intr-o roba neagra, in vreme ce are capul acoperit cu o caciula de aceeasi culoare, care seamana cu o palarie purtata in mod traditional de cecenii din Rusia.

De asemenea, un martor a declarat ca un barbat ar fi abandonat o servieta in vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petersburg.

”A fost o explozie pe sine, un barbat a lasat o servieta in vagon, a coborat din vagon si s-a mutat in alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, intr-un SMS.

Rusia a fost tinta unor atacuri lansate de militanti ceceni in trecut. Lideri rebeli ceceni au amenintat frecvent cu noi atacuri si putin 38 de persoane au fost ucise in 2010, cand doua femeie kamikaze au detonat bombe in garnituri de metrou pline, la Moscova.

Din anul 2000 pana in prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane in atentate, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.