Protestarii au luat cu asalt si au dat foc Congresului din Paraguay dupa ce Senatul a votat in secret pentru un amendament constitutional care ii permite presedintelui Horacio Cartes sa candideze pentru inca un mandat, informeaza BBC.

Manifestantii au patruns in cladirea legislativului si au rupt graduri, au spart ferestre, provocand totodata mai multe incendii.

In urma acestor incidente, aproximativ 30 de oameni au fost raniti, printre care presedintele Senatului, presedintele unui partid si un deputat, dar si protestatari si ofiteri de politie, scrie digi24.ro.

Politia a utilizat gloante de cauciuc si tunuri de apa pentru a dispersa multimea.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, presedintele Cartes a facut apel la calm.

"Democratia nu este cucerita sau aparata cu violenta si puteti fi siguri ca acest guvern va continua sa depuna eforturi majore in mentinerea ordinii in republica", a spus el.

Biroul Procurorului General a declarat ca a urmarit indeaproape evenimentele si o ancheta pentru investigarea violentei a fost deschisa in acest caz.

Constitutia tarii adoptata dupa 35 de ani de dictatura limiteaza la un singur mandat de presedinte de cinci ani. Mandatul actualului presedinte urmeaza sa incheie in 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.