In fiecare zi pe soselele din Uniunea Europeana isi pierd viata circa 70 de oameni, numai in 2016 numarul mortilor in trafic depasind 25.000.

Statele membre UE au semnat la Valletta, capitala Maltei, o declaratie privind siguranta rutiera, un angajament pentru masuri ferme care sa duca la reducerea numarului de victime si raniti grav in accidentele rutiere pana in 2030. Romania, una dintre codasele UE in ceea ce priveste siguranta rutiera, a fost reprezentata de un secretar de stat de la Transporturi ce a detaliat masurile avute in vedere de tara noastra in acest domeniu.

Cele 28 de state membre UE, reprezentate prin ministrii de Transporturi, au semnat miercuri la Valletta, capitala Maltei, o declaratie comuna pentru siguranta rutiera, un angajament ca toate statele Uniunii sa lucreze pentru atingerea tintei de a injumatatii numarul mortilor pe sosele pana in 2020 comparativ cu 2010. Declaratia de la Valleta vizeaza si perioada 2020-2030 cu aceeasi tinta: injumatatirea numarului de victime si a numarului de raniti in accidentele rutiere.

"Aproape 26.000 de oameni si-au pierdut viata pe soselele europene in 2016. Este inacceptabil", a declarat comisarul european pentru Transport Violeta Bulc, lansand un apel tarilor participante la intrunirea din Malta sa-si intensifice eforturile in domeniul sigurantei rutiere.

"Daca la fiecare doua zile s-ar prabusi cate un avion in Europa, ne-am ingrijora cu totii. Ei bine, asta se intampla pe sosele. In fiecare zi isi pierd viata circa 70 de persoane. Siguranta rutiera trebuie sa priemasca o atentie sporita", a declarat Antonio Avenoso, director executiv al European Transport Safety Council.

Pentru urmatorii ani, conform discutiilor avute in Malta, tarile europene se vor concentra atat pe noi masuri administrative (schimbari de norme, reducerea unor limite de viteze pe sectoare cu risc ridicat, cerinte tehnice actualizate pentru autovehicule), cat si pe dezvoltarea de infrastructuri sigure, atat auto, cat si pietonale si pentru biciclete.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Romania a fost reprezentata la intrunirea din Malta de catre secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Mihai Tamaian, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.