Peste 600 de persoane raman in arest, dupa ce au fost retinute de autoritatile ruse la un miting anticoruptie neautorizat de pe strazile Moscovei. Printre persoanele retinute se numara inclusiv liderul opozitiei din Rusia, Aleksei Navalnii. De asemenea, acesta va plati o amenda de 20.000 de ruble, adica aproximativ 324 de euro, dupa ce a fost gasit vinovat de organizarea unor demonstratii care au rezultat in incalcarea ordinii publice.
Aleksei Navalnii a fost arestat la scurt timp dupa ce a iesit in strada pentru a conduce demonstratia anticoruptie din Moscova.

De asemenea, o instanta a decis sa-l amendeze cu 20.000 de ruble pentru organizarea unor proteste ilegale, care au dus la incalcarea ordinii publice din Rusia.

Fundatia Anticoruptie Navalnii a organizat duminica o suta de mitinguri anticoruptie in marile orase rusesti, iar protestarii i-au cerut in strada demisia premierului Dimitri Medvedev. Aceste proteste par sa reprezinte o revarsare coordonata a resentimentelor politice, asemanatoare cu demonstratiile masive care au cuprins in anii 2011-2013 intreaga Rusie.

7.000 de oameni au protestat in Rusia, peste 600 au fost arestate

Autoritatile ruse au precizat ca aproximativ 7.000 de persoane au participat la demonstatia anticoruptie de pe strazile Moscovei. Insa, numarul real al protestatarilor ar putea sa fie mult mai mare prin comparatie cu datele prezentate de politie. Multiumea s-a intins de la un capat la celalalt al strazii Tverskaia.

De asemenea, protestatarii au incercat sa atraga atentia asupra acuzatiilor lansate de Fundatia Anticoruptie Navalnii. Organizatia liderului opozitiei sustine ca premierul rus are o colectie insemnata de vile, iahturi si podgorii. Dimitri Medvedev detine inclusiv o casa pentru cresterea ratelor, iar protestatarii au ridicat pancarte cu rate pe strazile Moscovei.

Atat la Moscova, cate si in alte orase, politia a intervenit in forta, arestand sute de protestatari, folosind gaze lacrimogene si lovindu-i pe manifestanti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.