Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, considera ca predarea limbii ruse ar trebui sa devina din nou obligatorie in scolile din tara sa si ca documentele elaborate de autoritatile statului sa fie in doua limbi, relateaza Deschide.md.

Ca aceasta lege sa lucreze trebuie ca in institutiile de stat sa se vorbeasca in doua limbi straine. Nu e vorba doar de Presedintie, dar de un sir de institutii. In Parlament aproximativ toate proiectele de lege sunt in limba moldoveneasca si rusa”, a spus Dodon intr-un interviu acordat postului rus de televiziune Rossia24.

Eu consider ca trebuie sa reintroducem studierea peste 90% din cetateni, vorbesc limba rusa, de la cei mici, la cei maturi. Si eu consider ca este un lucru pozitiv ca cunosc limba rusa, fata de vecinii nostri este un lucru important, din punct de vedere cultural, politic si economic”, a adaugat el.

La scurt timp dupa investirea in functie, presedintele pro-rus a schimbat limba romana in „limba moldoveneasca" pe site-ul Presedintiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.