Ministrul elvetian de externe Didier Burkhalter l-a avertizat joi pe omologul sau turc Mevlut Cavusoglu ca Elvetia va urmari indiciile ca Turcia si-a spionat diaspora, transmite Digi24 care citeaza Agerpres.

Deputatul liberal elvetian Josef Dittli a facut recent o plangere penala impotriva activitatilor de spionaj, afirmand ca unii critici din Elvetia ai presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan au fost amenintati fizic, iar afacerile lor au fost boicotate.

Cavusoglu a facut joi o vizita la Berna pentru a se intalni cu compatriotii sai din diaspora, la ambasada Turciei.

Spre deosebire de Olanda sau Austria, Elvetia nu a interzis politicienilor turci sa desfasoare o campanie pentru promovarea referendumului constitutional din aprilie.

Burkhalter a declarat ca „libertatea de exprimare este o valoare universala recunoscuta de Elvetia”, adaugand ca spera ca „aceasta libertate sa se dovedeasca reala si pentru cetatenii turci, indiferent ca voteaza in Elvetia sau in propria lor tara”.

Seful diplomatiei elvetiene a avertizat Turcia sa respecte legile tarii sale si a afirmat ca Elvetia va urmari orice informatii privind activitatile ilegale de spionaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.