Romania va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, potrivit unui Memorandum adoptat in sedinta de miercuri a Guvernului.

Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri si 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusa si echipat pentru un numar de 2 locuri speciale - fotolii (scaune) rulante necesare.

Microbuzele au fost achizitionate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene(MDRAPFE). Microbuzele vor fi donate complet echipate si pregatite pentru a putea fi imediat utilizate, iar costurile pentru livrarea lor catre Chisinau vor fi acoperite tot de partea romana.

Executivul raspunde astfel solicitarii Guvernului Republicii Moldova, adresata cu ocazia sedintei comune din septembrie 2015, cand autoritatile de la Chisinau au reiterat interesul si nevoia de asistenta in domeniul educatiei, in principal prin donatia de microbuze scolare in scopul solutionarii celor mai dificile si urgente situatii din mediul rural, arata Executivul in comunicatul remis 9AM.ro.

Amintim faptul ca in septembrie 2014, Romania a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze destinate transportului elevilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.