Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii a promulgat oficial, joi, legea care ii va permite premierului Theresa May sa activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, ce va da startul oficial negocierilor pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana.
Anuntul, facut de presedintele Parlamentului, John Bercow, a confirmat ca May poate incepe negocierile de iesire din UE in orice moment. Purtatorul de cuvant al premierului a sugerat, insa, luni, ca decizia va interveni spre sfarsitul lunii.

Parlamentul Marii Britanii a aprobat, luni, fara niciun amendament, legislatia pentru declansarea Brexit.

Liderii celorlalte 27 de state membre UE ar putea sa se reuneasca pe 6 aprilie intr-un summit vizand sa defineasca "liniile directoare" ale negocierilor viitoare. Europenii vor cauta sa faca corp comun in fata britanicilor, susceptibili sa exploateze disensiunile din cadrul blocului.

Intre subiectele fierbinti va figura factura de iesire din UE. Bruxellesul ar putea sa le ceara britanicilor pana la 60 de miliarde de euro, potrivit mai multor surse europene, o suma care corespunde angajamentelor pe care Londra si le-a asumat deja in privinta contributiei la bugetul european, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.