Directorul FBI James Comey a avertizat ca americanii ar trebui sa nu aiba asteptari cu privire la o "viata absolut privata", relateaza CNN citat de HotNews.

"Nu exista viata privata absoluta in America, nu exista loc in care (sistemul) judiciar sa nu ajunga", a declarat Comey miercuri la o conferinta pe teme de securitate cibernetica la Boston College.

El a lansat acest avertisment in contextul in care vorbea despre o multiplicare a criptarii dupa dezvaluirea amplorii supravegherii spionajului american, in 2013, de catre fostul contractor al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden.

"Nici comunicatiile cu sotii nostri, cu membrii clerului, cu avocatii nu sunt absolut private in America. Nici macar amintirile noastre nu sunt private. Oricare dintre noi poate fi obligat sa spuna ce a vazut… In anumite circumstante, un judecator poate obliga pe oricare dintre noi sa depuna marturie in privinta comunicarilor private", arata seful FBI

Insa el a declarat totodata ca americanii "au asteptari rezonabile cu privire la viata privata in casele noastre, in masinile noastre, in dispozitivele noastre".

"Este o parte esentiala a faptului de a fi american. Guvernul nu poate sa ne invadeze viata privata fara un motiv intemeiat, susceptibil sa fie examinat in tribunal", a continuat el.

In ultimele luni ale lui 2016, FBI a obtinut in mod legal acces la 2.800 de dispozitive confiscate in anchete criminale, teroriste sau de contrainformatii, iar Biroul nu a putut sa deschida 43% dintre aceste dispozitive, a precizat el.

Dorinta americanilor de viata privata si securitate nu ar trebui sa fie percepute ca incompatibile, a apreciat James Comey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.