Politia spaniola a arestat un roman suspectat ca este liderul unui grup care a facut consumatii de mii de euro la doua restaurante si a fugit fara sa plateasca, scrie AFP.

Barbatul, in varsta de 48 de ani, a fost arestat luni, in orasul Ponferrada (nord-vest), in provincia Leon, iar politia cauta un al doilea suspect, a anuntat Ministerul de Interne.

Barbatul arestat urmeaza sa fie prezentat in justitie miercuri, a precizat ministerul intr-un comunicat.

Politia a lansat o ancheta dupa ce un grup de peste 100 de persoane, care participa la o presupusa petrecere de botez, a facut o consumatie de 2.000 de euro, pe 27 februarie, la restaurantul Hotelului Carmen din Bembibre (nord), de unde a plecat fara sa o plateasca.

”Dansau, iar brusc au disparut. Intr-un minut, o suta de oameni au plecat”,
a declarat pentru postul de radio Cadena Ser seful restaurantului, Antonio Rodriguez. ”Ei n-au plecat in grupuri mici, nu, ei au plecat toti o data”.

Ulterior s-a descoperit ca alt restaurant, situat la aproximativ zece kilometri distanta, in Ponferrada, a fost victima unui scenariu similar, la jumatatea lui februarie, dar grupul era mai mare, de 200 de oameni, care participau la o presupusa nunta si care au plecat fara sa plateasca o nota de 10.000-12.000 de euro, scrie News.ro.

”In ambele cazuri modul de operare a fost acelasi”, afirma ministerul in comunicat.

Barbatul arestat s-a dat drept nasul copilului botezat si tatal ginerelui atunci cand a facut rezervarile, potrivit ziarului local Diario de Leon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.