Cel putin 110 persoane si-au pierdut viata in sudul Somaliei in ultimele 48 de ore din pricina foametei, a anuntat premierul tarii, potrivit Reuters.

Somalia este afectata de o seceta declarata acum cateva zile catastofa nationala, avand in vedere pagubele provocate: secarea unor rauri, distrugerea recoltelor si moartea animalelor, noteaza digi24.ro.

Fondul International ONU pentru Urgente ale Copiilor (UNICEF) a anuntat in luna februarie ca, din pricina secetei din Somalia, 270.000 de copii ar putea fi afectati anul acesta de malnutritie acuta severa.

"Este o situatie dificla pentru pastori si vitele lor. Unii oameni au fost afectati de foamete si diaree in acelasi timp. In ultimele 48 de ore, 110 persoane au murit din cauza foametei si a iareei in regiunea Golfului",
a anuntat intr-un comunicat biroul premierului Hassan Ali Khaire.

"Guvernul somalez va face tot ceea ce-i va sta in putinta si ii indemna pe toti somalezii sa-i ajute si sa-i salveze pe somalezii aflati pe moarte, oriunde s-ar afla", a transmis preim-ministrul, citat intr-un comunicat, emis in urma unei reuniuni a Comitetului de reactie in caz de foamete.

In anul 2011, circa 260.000 de persoane si-au pierdut viata in Somalia.

De asemenea, si in Sudanul de Sud a fost declarata deja foametea, iar Yemenul si Nigeria sunt la un pas de a fi in aceeasi situatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.