Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa la Washington, la 14 martie pentru a se intalni cu presedintele american Donald Trump, aceasta fiind prima lor intalnire in contextul unor dezacorduri in domeniul comercial, interdictiilor in domeniul imigratiei impuse de Trump si declaratiile sale despre mass-media, transmite Reuters.

Un oficial american a anuntat ca vizita are loc inainte de reuniunea in Germania a ministrilor Finantelor din grupul G20 al celor mai industrializate tari si va contribui la pregatirea vizitei lui Trump in Germania, in iulie, la un summit al liderilor statelor membre G20.

Noul presedinte republican si Angela Merkel au emis o declaratie comuna in urma unei convorbiri telefonice, in luna ianuarie, in care s-a subliniat importanta NATO si s-au angajat sa coopereze mai indeaproape in lupta impotriva terorismului, noteaza wall-street.ro.

Temele abordate in cadrul acestei inrevederi urmeaza sa acopere o gama larga de probleme, inclusiv economia mondiala, comertul, lupta impotriva Statului Islamic, NATO si relatiile cu Rusia si China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.