In urma exploziei provocata de o scurgere de gaze, care a avut loc intr-o mina de carbune din vestul Ucrainei, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleante omologului sau ucrainean, Petro Poroshenko.

"Am aflat cu regret si adinca tristete despre explozia puternica produsa in regiunea orasului Lvov, soldata cu pierderi de vieti omenesti si persoane ranite.

In aceste clipe grele, in numele Republicii Moldova si al meu personal, exprim sentimentele noastre de profunda compasiune si solidaritate cu poporul ucrainean. Am venit cu un asemenea mesaj si catre Presedintele Ucrainei, domnului Petro Poroshenko.

Transmit familiilor si rudelor celor care au avut de suferit sincere condoleante, iar celor raniti insanatosire grabnica si putere de a trece peste momentele dificile", a scris Igor Dodon pe Facebook.

In urma exploziei care s-a soldat cu 11 persoane decedate si alte 21 ranite, presedintele ucrainean a decretat pentru astazi zi de doliu national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.