Intrucat joi s-a marcat Ziua comemorarii evenimentelor din primavara-vara anului 1992, presdintele Republicii Moldova,  Igor Dodon, alaturi de prim-ministru si presedintele Parlamentului au depus flori la monumentul ”Maica Indurerata” de la Complexul Memorial ”Eternitate”.

"Dupa aceasta, asa cum facem 6 ani consecutiv, impreuna cu consilierii, deputatii si mai multi membri ai PSRM am depus coroane de flori pe podul de la Vadul-lui-Voda, in semn de omagiu pentru memoria celor cazuti in tragicele evenimente din 1992. (...)

Reiterez ca a venit momentul sa intreprindem actiuni hotarite pentru a gasi o solutie pentru subiectul transnistrean. In urmatorii 2-3 ani trebuie sa facem tot posibilul ca sa reunificam tara. Eu, personal voi depune toata straduinta in acest sens.

Este un pas foarte important pe care si-l doresc cetatenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Este o tragedie ca aceasta zi este marcata separat la Tiraspol si la Chisinau.

Amintesc ca ieri am prezentat initiativa de constituire a unei platforme de dialog social in cadrul careia sa fie identificate solutii reciproc acceptabile pentru ambele maluri. Sint sigur ca vom reusi", a scris Igor Dodon pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.