Liderul de la Chisinau Igor Dodon a reactionat dur fata de explicatiile cerute, in legatura cu anularea participarii trupelor moldovene la un exercitiu militar, de catre ambasadorii Romaniei si Statelor Unite de la Chisinau, cerandu-le diplomatilor "sa nu ofere lectii presedintelui Republicii Moldova".

Ambasadorii Daniel Ionita si James D. Pettit au semnat o scrisoare comuna adresata presedintelui moldovean, in care l-au acuzat pe acesta de "atitudine neprietenoasa", dupa ce a blocat participarea unui grup de soldati la un exercitiu international din Romania si a intarziat sa informeze in aceasta privinta autoritatile de la Bucuresti, relateaza Deschide.md.

In scrisoare, cei doi diplomnati sustin ca atitudinea presedintelui Dodon "nu reflecta nicidecum substanta, angajamentul si contributiile sustinute ale SUA si Romaniei la consolidarea capacitatilor institutionale ale Republicii Moldova".

De asemenea, ambasadorii l-au avertizat pe presedintele moldovean ca "armata va fi pusa in imposibilitatea asigurarii unui grad corespunzator de instruire".

Presedintele Igor Dodon a ales sa reactioneze extrem de dur fata de aceasta scrisoare, sustinand ca "Republica Moldova este un stat suveran si independent, iar presedintia nu accepta comentarii din exterior si ingerinte in activitatea sa si in deciziile care sunt luate".

Dodon le-a cerut inclusiv celor doi ambasadori "sa nu ofere lectii presedintelui Republicii Moldova".

"As vrea sa vad reactiile Casei Albe sau a Palatului Controceni la un eventual comentariu de acest tip, spre exemplu, al ambasadorilor Republicii Moldova la Washington sau Bucuresti".

Presedintele Dodon a avut si o greseala de tiparire in redactarea scrisorii, scriind "satele" in loc de "statele", relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.