Premierul Theresa May incearca sa linisteasca migrantii europeni din Marea Britanie, sustinand ca una dintre prioritatile negocierilor pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana va fi gasirea unei solutii pentru drepturile cetatenilor europeni care locuiesc in Regatul Unit, relateaza Reuters.

"Cred ca in ceea ce priveste drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie, aici premierul a fost destul de clar ca vrea ca aceasta problema sa reprezinte o prioritate a negocierilor cu celalalte state membre", a spus purtatorul de cuvant al sefului Guvernului, citat de libertatea.ro.

Totusi, Theresa May nu a propus un calendar pentru politicile ei vizavi de imigratie.

"Intreaga idee a prelaurii controlului dupa ce iesim din blocul comunitar se refera la faptul ca decizia cu privire la migratie sa fie luata la nivel national".

Premierul Theresa May va declansa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, pe 9 martie. May a declarat anterior ca va activa articolul 50 cel mai tarziu pana la 31 martie, insa ulterior guvernul a comunicat Camerei Lorzilor ca doreste ca proiectul de lege sa fie aprobat la 7 martie. Apoi, Curtea Suprema a Marii Britanii a decis ca Guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului de la Londra pentru a declansa procedura de Brexit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.