Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca cel putin 41 de persoane si-au pierdut viata in explozia unei masini-capcana din apropiere de al-Bab, la doar o zi dupa eliberarea localitatii de catre rebelii sprijiniti de Turcia.

Printre victime se numara in special militanti rebeli, care lupta impotriva jihadistilor Statului Islamic, transmite Al Jazeera.

Explozia a avut loc in apropierea unui punct militar din Sousian, un mic sat situat la opt kilometri in spatele liniilor rebele din al-Bab.

Printre morti se numara inclusiv 35 de civili.

Fortele rebele sprijinite de militarii turci au reusit in urma cu o zi sa elibereze al-Bab de jihadistii Statului Islamic. ”Un numar mare de civili s-au adunat in apropierea unui punct de control si un atacator sinucigas a condus si s-a detonat in zona”, a declarat un reporter al Al Jazeera.

Joi, mai multi rebeli au murit in urma exploziei unei mine de teren din al-Bab.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.