Premierul Valoniei, Paul Magnette, pledeaza pentru parasirea Blocului comunitar de catre state din Europa Centrala si de Est printre care si Romania, noteaza Le Monde, care preia un interviu al politicianului acordat publicatiei L'Echo.

Tarile la care se face referire sunt Polonia, Ungaria, Romania si Bulgaria, Paul Magnette sustinand ca ar fi "de dorit un Polxit, un Ungrexit, un Rumaxit, un Bulgxit", care sa urmeze Brexitului.

Magnette a trasat, in cadrul interviului, contururile unei Europe care este deja "pe cale de a se dezintegra”, cu tari "care vor deveni neguvernabile".

In viziunea sa, unul din raspunsurile la Brexit este insuficient, pentru ca, fara britanici, aceasta se reduce la Franta, noteaza digi24.ro.

In egala masura, Magnette a fost foarte critic si fata de Comisia Europeana, care se amesteca "in afaceri nationale extrem de sensibile".

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.