Intalnirea dintre secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, si seful diplomatiei romane, Teodor Melescanu, a fost amanata, a anuntat Alianta intr-un comunicat citat de CaleaEuropeana.ro, transmitand ca o noua data a intrunirii va fi comunicata ulterior.

Un anunt similar a fost facut de NATO si in ceea ce priveste intalnirea dintre Stoltenberg si ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Witold Waszczykowski, intrunire care urma sa aiba loc dupa reuniunea secretarului general cu ministrul de Externe roman.

Saptamana trecuta, o intalnire intre oficialul aliat si noul ministru de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a fost, la fel, amanata.

Duminica, Ministerul Afacerilor Externe anuntase ca in marja participarii sale la Consiliul Afaceri Externe al UE, Teodor Melescanu urma sa aiba o intrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

”In cursul intrevederii vor fi abordate aspecte de interes si actualitate aflate pe agenda aliata, vizand stadiul si perspectivele implementarii deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varsovia din iulie 2016, cu accent asupra masurilor de interes direct pentru tara noastra, legate de consolidarea posturii de descurajare si aparare pe flancul estic si sporirea rolului Aliantei in proiectarea stabilitatii”, preciza MAE intr-un comunicat.

Teodor Melescanu se afla luni la Bruxelles acolo unde va avea intrevederi bilaterale cu cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu Inaltul Reprezentant /Vicepresedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.