Avand in vedere protestele masive care au avut loc in ultimele zile, cetatenii bulgari sunt de parere ca nu ar fi un semn bun nici pentru tara in care traiesc ca Romania ar face un pas in spate in lupta anticoruptie, motiv pentru care au anuntat un protest pentru duminica, in vederea sustinerii romanilor care doresc abrogarea ordonantei de urgenta.

Un protest este organizat pentru duminica la ora 17:00, in Sofia, la Ambasada Romaniei, noteaza ziare.com.

"Un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei in Romania ar reprezenta un semn rau pentru Bulgaria"
, subliniaza organizatorul mitingului.

"Succesul inregistrat in ultimii ani de Romania este una dintre putinele sperante ca se poate face ceva pentru functionarea statului de drept", se arata pe pagina de Facebook dedicata acestui eveniment.

Romanii care au aflat de protest au scris mesaje de multumiri:"Multumim, Bulgaria. Multumim, bulgari. Este lupta noastra pentru ambele tari", "Uniti de Dunare. Multumim, Bulgaria!".

Reamintim ca de trei zile consecutive in Romania se tin proteste: joi seara s-au adunat nu mai putin de 220.000 de oameni in toata tara, iar cu o seara inainte s-au adunat peste 300.000 de persoane in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.