Kremlinul a acuzat faptul ca fortele guvernamentale ucrainene compromit dobandirea unui acord de pace, prin lansarea de atacuri asupra insurgentei pro-ruse din regiunea Donbass, informeaza Reuters.

La o zi dupa un atac al militarilor ucraineni asupra insurgentei pro-ruse din estul Ucrainei, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, si-a aratat ingrijorarea cu privire la acest incident, care ar fi subminat eforturile de implementare ale acordului de la Minsk.

"Regretam faptul ca drept urmare a acestui atac... persoane au fost ucise pe ambele parti. Astfel de actiuni agresive sustinute de fortele armate ucrainene submineaza obiectivele si sarcina de a implementa acordul de la Minsk", sustine Peskov.

Peskov a amai aratat ca atacul a fost respins de rebeli si a acuzat autoritatile ucrainene de organizarea unei ofensive, intr-o incercare de a distrage atentia de la problemele politice interne.

Sapte soldati guvernamentali au murit intr-o asa-numita ofensiva asupra separatistilor pro-rusi, potrivit armatei ucrainene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.