In orasul turc Izmir s-a deschis, luni, procesul a 270 de persoane acuzate ca au luat parte la tentativa de lovitura de stat militara din iulie 2016 din Turcia, inclusiv predicatorul Fethullah Gulen, desemnat drept instigatorul puciului.

Audierea majoritatea celor implicati in acest proces se va face in lipsa, intrucat Turcia nu a reusit sa obtina extradarea acestero sau sa ii aduca in fata instantei. Din cele 270 de persoane acuzate, doar 152 sunt in detentie preventiva. Majoritatea celor incarcerati sunt militari, inclusiv fosti ofiteri de rang inalt.

Acuzatiile aduse impotriva acestora sunt nenumarate, acestia riscand pana la doua pedepse cu inchisoarea pe viata, conform relatarilor Anadolu citate de Digi24.

Reamintim ca Fethullah Gulen a cerut in mai multe randuri sa nu fie extradat in Turcia, acuzand ca aceasta este doar o manevra a liderului turc pentru a-si consolida pozitia in stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.