Iris Mittenaere, o tanara studenta la Facultatea de stomatologie din Paris, a castigat concursul de frumusete Miss Universe, luni, devenind cea de-a doua reprezentanta a Frantei care triumfa in aceasta competitie si prima castigatoare din Europa dupa mai bine de un deceniu, informeaza Reuters.

Iris Mittenaere a invins alte 85 de concurente in finala celei de-a 65-a editii a acestui concurs, organizat in Filipine. Show-ul, ce a avut o durata de peste trei ore, s-a concentrat pe doua teme principale - diversitatea si emanciparea femeilor.

”Sunt surprinsa ca am castigat, ma simt binecuvantata”, a spus invingatoarea concursului, o tanara in varsta de 24 de ani, care a precizat in profilul ei, publicat pe site-ul competitiei, ca va milita pentru promovarea igienei dentare si orale.

In momentul in care a primit coroana, Iris Mittenaere a spus ca doreste sa promoveze si educatia pentru copii si femeile tinere din tarile sarace.

Pe locul al doilea s-a clasat Raquel Pelissier - reprezentanta statului Haiti, iar podiumul a fost completat de Andrea Tovar, reprezentanta Columbiei, clasata pe locul al treilea.

Treisprezece concurente au fost alese pentru proba costumelor de baie din cadrul finalei, dupa o runda preliminara ce a avut loc saptamana trecuta. Dintre ele au fost alese noua concurente, care au trecut in etapa urmatoare - proba rochiilor de seara.

Apoi, numarul finalistelor a fost redus la sase concurente. Printre acestea s-au aflat Chalita Suansane (Thailanda), Mary Esthere Were (Kenya) si Maxene Medina (Filipine).

Romania a fost reprezentata de Teodora Dan, o tanara in varsta de 27 de ani.

Editia precedenta a acestui concurs a fost castigat de Pia Wurtzbach, reprezenta statului Filipine.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.