Deputatul AKP de Gaziantep, Samil Tayyar, a acuzat NATO ca a pus la cale puciuri militare in Turcia si ca alianta a devenit o "organizatie terorista", relateaza Turkish Minute.

Intrebat intr-un interviu cum i se pare perceptia puternica din Turcia ca tentativa esuata de lovitura de stat, din 15 iulie, a fost organizata de NATO si Statele Unite, Tayyar a raspuns: "Turcia a fost vizata de puciuri de cand a aderat la NATO. NATO a fost implicat intotdeauna in toate situatiile murdare si sangeroase care au avut loc in tara. Puciul din 1960 a fost pus la punct de britanici, iar memorandului militar din 1971 a fost opera CIA, in timp ce lovitura de stat din 1980 a fost pregatita de NATO. Potrivit planului NATO, care a trasat o foaie de drum, nu ar trebui sa existe o Turcie cu Erdogan".

"NATO, care incearca sa redeseneze regiunea cu toate organizatiile teroriste, a devenit acum o amenintare la adresa Turciei. NATO poate fi adaugata pe lista organizatiilor teroriste ISIS, PKK si FETO (termenul folosit de Guvernul turc pentru a-i desemna pe sustinatorii clericului Fethullah Gulen – n.r.), pentru ca a devenit o grupare terorista", a subliniat el citat de ProTV.ro

Tayyar consider ca Ankara ar trebui sa ia masuri impotriva amenintarilor reprezentate de NATO si ca una dintre aceste masuri ar fi inchiderea bazei aeriene de la Incirlik, din sudul Turciei.

Incirlik este considerat o baza cruciala pentru operatiunile SUA din Siria si din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.