Autoritatile yemenite au anuntat duminica dimineata ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma unui presupus raid aerian american care i-a vizat pe militantii al-Qaeda din provincia al-Bayda. Printre victime se numara cel putin zece civili, inclusiv femei si copii, transmite Reuters.

Locuitorii si autoritatile locale sustin ca armata americana a organizat raidul aerian, care a lovit regiunea ruralp Yakla din provincia al-Bayda. Insa, Washingtonul nu a confirmat implicarea sa in acest raid, care ar fi primul organizat de armata americana de la izbucnirea razboiului civil din Yemen.

De asemenea, ar fi vorba si de prima operatiune organizata de administratia Donald Trump.

Printre victime se numara inclusiv un membru important al factiunii yemenite a gruparii al-Qaeda, Abdulraoof al-Dhahab, precum si alti militanti care luptau in provincia al-Bayda, scrie News.ro.

Medicii sustin ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma raidului, iar printre victime se numara inclusiv zece femei si copii.

”Operatiunea a inceput de la primele ore, atunci cand o drona a bombardat locuinta lui Abdulraoof al-Dhahab. Apoi, mai multe elicoptere au zburat deasupra si au eliberat mai multi parasutisti, care i-au ucis pe toti cei din casa. Militantii au deschis focul spre soldatii americani care paraseau zona, iar elicopterul i-a bombardat pe acestia si a lovit mai multe locuinte din apropiere”, a declarat un locuitor din regiunea Yakla.

Aceste informatii au fost confirmate de un oficial de securitate yemenit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.