Dupa 20 de ani de la accidentul de la Paris in care printesa Diana si-a pierdut viata, printii William si Harry au comandat o statuie care sa fie ridicata in onoarea mamei lor, transmite Reuters care citeaza purtatorul de cuvant al Casei Regale.

Pe 31 august 1997, automobilul in care se aflau Printesa Diana si iubitul sau, Dodi al-Fayed, s-a ciocnit violent de un stalp al unui tunel stradal din Paris. Diana, inca in viata, insa cu rani grave la nivelul pieptului, a fost dusa la spital unde a facut un stop cardiac la putin timp dupa ce fusese adusa. Avea 36 de ani.

La acel moment William avea 15 ani, iar Harry 12 ani.

Printesa de Wales a ramas in memoria oamenilor ca o persoana care se implica in numeroase actiuni caritabile, care iubea oamenii simpli si nu se sfia niciodata sa le arate acest lucru.

"Au trecut 20 de ani de la moartea mamei noastre si este momentul sa recunoastem printr-o statuie influenta pozitiva pe care ea a avut-o asupra Marii Britanii si a lumii", a fost mesajul printul William.

Printii au convocat un comitet care sa ii consilieze cu privire la alegerea sculptorului si a strangerii de fonduri pentru a plati statuia, care urmeaza sa fie amplasata in gradina Palatului Kensington.

Lucrarile la statuia vor fi initiate in curand si se spera ca statuia va fi gata inainte de sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.