Autoritatile italiene au anuntat joi dimineata ca bilantul a ajuns la 29 de morti, dupa ce salvamontistii au reusit sa recupereze toate cadavrele de sub ruinele hotelului Rigopiano, ingropat saptamana trecuta de o avalansa mortala produsa in masivul pitoresc Gran Sasso, transmite Reuters.

Ultimele cadavre scoase la lumina apartin unui barbat si unei femei, iar autoritatile au reusit sa gaseasca toate cele 40 de persoane care erau in momentul tragediei in incinta hotelului Rigopiano.

Printre victime se numara inclusiv administratorul hotelului, Roberto del Rosso.

29 de oameni care se aflau in hotel au murit

Doar 11 persoane au supravietuit avalansei mortale, iar ultimii supravietuitori au fost recuperati duminica noaptea din mai multe ”buzunare de aer”. Printre persoanele scoase in viata din hotel se numara inclusiv patru copii.

Pana la 120.000 de tone de zapada s-au desprins din masiv, au distrus o padure si au ingropat hotelul, dupa ce mai multe cutremure puternice au lovit regiunea. Se pare ca viteza avalansei a atins 100 de kilometri pe ora atunci cand a acoperit hotelul Rigopiano.

Managerul Bruno Di Tommaso a trimis autoritatilor locale si provinciale un e-mail chiar in ziua avalansei, in care s-a plans de situatia drumurilor blocate, a seismelor puternice si a atras atentia ca generatorul nu va rezista mai mult de 24 de ore.

Procurorii italieni au lansat o ancheta in urma tragediei si iau in considerare acuzatii pentru neglijenta criminala si omor prin imprundenta la hotelul Rigopiano.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.