In cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune Russia Today, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a sustinut ca cei mai multi cetateni din Republica Moldova care au dobandit cetatenia romana au facut-o pentru a calatori fara viza in UE.
"Majoritatea cetatenilor nostri sustin pastrarea statalitatii Republicii Moldova. In ceea ce priveste pozitia Romaniei, sunt prietenii si vecinii nostri, bineinteles, dar ne ingrijoreaza. Am spus de foarte multe ori ca imi doresc sa fim prieteni cu Romania, sunt vecinii nostri si nu avem probleme cu ei, cu o singura exceptie - incercarea lor de a submina suveranitatea Republicii Moldova.

Vom adopta o pozitie dura si critica in aceasta privinta. Cred ca orice partid din Moldova care cere unirea cu Romania ar trebui scos in afara legii. Constitutia noastra stipuleaza ca aceste actiuni ar trebui considerate anticonstitutionale", a declarat Dodon, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.