George Soros a pierdut aproape 1 miliard de dolari ca urmare a cresterilor puternice inregistrate de pietele de capital in urma victoriei surprinzatoare a lui Donald Trump in alegerile prezidentiale americane din noiembrie, potrivit Wall Street Journal, transmite Bloomberg.

In schimb, Stanley Druckenmiller, fostul adjunct al lui Soros, care l-a ajutat sa obtina profitul de 1 miliard de dolari pariind impotriva lirei sterline in 1992, a anticipat cresterea burselor si a inregistrat castiguri semnificative, conform unor surse citate joi de publicatia americana.

Soros a devenit mai precaut imediat dupa alegerea lui Trump. Dar piata de capital a crescut puternic, investitorii anticipand ca politicile lui Trump vor sustine cresterea profiturilor companiilor si a economiei in general.

Indicele S&P 500 a crescut cu 5,6% incepand din 8 noiembrie.

In consecinta, unele pozitii adoptate de Soros in tranzactii au generat pierderi de aproape 1 miliard de dolari, conform WSJ. Soros a lichidat unele pozitii la sfarsitul anului trecut, limitand in acest fel pierderile.

Portofoliul extins al lui Soros a obtinut insa performante mai bune, iar compania sa a inregistrat o crestere de circa 5% pe ansamblul anului 2016.

Druckenmiller a adoptat o tactica diferita. La o conferinta a investitorilor din 29 noiembrie, Druckenmiller a exprimat o pozitie optimista privind economia americana, dupa alegeri, afirmand ca euro s-ar putea deprecia la 82 de centi fata de dolar. El a mai spus ca randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani ar putea creste in urmatorii 1-2 ani, daca viitoarea administratie isi va mentine planurile, cum ar fi reforma fiscala menita sa stimuleze cresterea. Druckenmiller si- a redus totodata investitiile in yeni si obligatiuni globale, potrivit unor persoane prezente la reuniune.

Un reprezentant al lui Soros nu a fost disponibil pentru comentarii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.