Autorul atacului armat, in care cinci persoane si-au pierdut viata si alte opt au fost ranite dupa ce focul a fost deschis in zona de colectare a bagajelor din aeroportul international Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de Miami, a fost pus sub acuzare pentru o serie de infractiuni, riscand pedeapsa capitala daca va fi gasit vinovat, informeaza Reuters.

Hispanicul Esteban Santiago este acuzat de comiterea de acte de violenta in incinta unui aeroport, folosirea unei arme de foc intr-o infractiune violenta si cauzarea de moarte prin folosirea unei arme de foc, se arata in documentele remise in instanta de biroul procuraturii din Miami.

Daca va fi gasit vinovat, barbatul in varsta de 26 de ani risca pedeapsa capitala, noteaza stirileprotv.ro.

Politia din Alaska a anuntat ca barbatului i-a fost luat un pistol, pe care l-a reprimit luna trecuta in urma unei evaluari psihiatrice, in urma careia s-a constatat ca nu este bolnav.

In momentul atacului, avea asupra lui documente de identificare militara.

In ciuda faptului ca, la un moment dat, persoane din interiorul aeroportului sustineau ca ar exista un al doilea atacator, in zona parcarii aeroportului, anchetatorii au negat existenta unui alt incident.

Potrivit martorilor, atacatorul nu a spus niciun cuvant in timp ce tragea la intamplare in pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.